DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers | Free PDF Download.

Filed in Recruitment Past Questions by on March 6, 2021 0 Comments

DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers | Free PDF Download.

Department of State Service/State Security Service Recruitment Past Questions and Answers Free PDF Download. Get the Past Questions and Answers Here.

DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers

DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers

Before proceeding to make the payment, I know they must be numerous question going through your mind, this article will serve the purpose of guiding you to make the right decision by purchasing the DSS/SSS Past Questions and Answers 2020.

About the Department of State Service/State Security Service

The Department of State Services (DSS) is the primary domestic intelligence agency of Nigeria and operates as a department within the Presidency, reporting to the office of the National Security Adviser.

The DSS is responsible for intelligence gathering within the country and for the protection of senior government officials.

The DSS has constantly adapted to increased roles necessitated by evolving security threats in Nigeria including counter-terrorism and counter-insurgency.

Why You Need DSS/SSS Recruitment Past Questions- The Benefits

This material covers the essential areas on which questions shall be set on the DSS/SSS Screening Test. It cuts across both verbal and quantitative reasoning as well as general and current affairs questions in relation to the DSS/SSS.

Roughly 90% of the questions set in the screening exams are repeated questions. It is therefore advisable and paramount to buy the DSS/SSS Past Questions and Answers to ace your preparation for the DSS/SSS Screening Test 2020.

It will cost you nothing to get the material, just make payment via transfer or any other means. Once payment is done, send your email address to us, where we will send a link to download the PDF material.

DSS/SSS Recruitment Interview Screening Date, Venue, and Requirements 2020

The DSS/SSS Screening Date 2020 is Not Yet out.

The list will be published on the DSS/SSS Official website.

And also candidates that have been shortlisted will be notified on their email address and phone number that was registered during the recruitment.

Keep checking this page; we will keep updating it daily.

DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers Samples 2020

Below are sample questions from the actual material.

1. What is the full meaning of ICPC?

  • A). Independent Corrupt Practices Commission
  • B). Independent Corrupt Practices Consults
  • C). Independent Corrupt Practices and other related offenses Commission
  • D). Independent Corruption and Financial Crime Commission

2. The main Duty of SSS is to protect

  • (A)President and His Family
  • (B) Governor and his Family
  • READ  Oil and Gas Aptitude Test Past Questions and Answers | Free Pdf Download
  • (C) Senior Government Officials
  • (D) All people in the State

3. The current inspector general of police is

  • (A) Abacha Aminu
  • (B) Saint Farad Bida
  • (c) Ibrahim Mohammed
  • (d)None of the Above

4. Which of the following courts served as the highest judicial organ for Nigeria up till 1963?

  • A).  Supreme court
  • B). Federal Court of Appeal
  • C). Appellate court
  • D). The privy council

5. Laws made by the State government are known as

  • A). Edicts
  • B). Bye-law
  • C). Acts
  • D). Decrees

6. Which of these men introduced indirect rule in Nigeria?

  • A). Mungo Park
  • B). Dr. Nnamdi Azikiwe
  • C). Lord Lugard
  • D). Sir James Robertson

7. The symbol ‘Y’ in the Nigerian coat of arms represents

  • A.The Y junctions in Nigerian cities
  • B). Unity and Faith, Peace and Progress
  • C). Stand for the beauty of Nigeria
  • D). the Rivers Niger and Benue

8. The two main rivers flowing through Nigeria

  • A). The mountain peaks in the north
  • B). The shape of the Federal Capital Territory
  • C). River Niger and River Benue
  • D). None of the Above

8. Who designed the Nigerian flag?

  • A). Michael Taiwo Akinkunmi
  • B).Louis Edet
  • C).Oba Isegie of Benin Kingdom
  • C).Lord Lugard
READ ALSO   Abubakar Tafawa Balewa University Post UTME Past Questions And Answers

9. The first state creation in Nigeria took place under the regime of

  • A). Ibrahim Babangida
  • B). Mohammed Abacha
  • C). Yakubu Gowon
  • C). Murtala Mohammed

10. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?

  • A).  peace
  • B). Terror
  • C). Agriculture
  • D). Strength

We have all DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers in soft downloadable copies and they all are available on request only.

Can You Trust Us After Payment-Delivery Assurance (100%)

Past Questions PDF might be relatively new, but we have been selling past questions since 2017 as Examstuts, we are also the proud owners of Studydriller.com a foremost education and career blog in Nigeria.

We operate as a business duly registered with CAC as Flytech Digital Technology. We are also famous for our fast delivery after payment (Within 15 minutes after payment).

So what should you do? Stop wasting time and grab your phone immediately. Put a call through to us on 07063986527 or WhatsApp before you make that transfer.

To get the complete past questions and answers, please call 07063986527 or message on WhatsApp or better still, follow the instructions below to download the DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers. Also, ensure that you share this article on all the Social media pages to ensure that you download the PDF material.


See Also: Npower Past Questions and Answers- Download PDF Free.


What do you think? Was this article on DSS/SSS Recruitment Past Questions and Answers  | Free PDF  helpful and useful?

How to Download DSS/SSS Past Questions and Answers

To download this past question and answer, you will need to pay for it. The Past question is 2000 naira for four subject combinations. Pay by transfer into the following account details.

  • Acc Name: Etuk, Oto-obong Emmanuel
  • Acc No: 0318379097
  • Bank: GTBANK

After Payment send your email address, and the Past Question you need to 07063986527. MOBILE TRANSFER IS ACCEPTED

Important: Please before payment, call 07063986527 or chat on WhatsApp. Do not make payment blindly!

Can You Trust Us After Payment-Delivery Assurance (100%)

Past Questions PDF might be relatively new, but we have been selling past questions since 2017 as Examstuts, we are also the proud owners of Studydriller.com a foremost education and career blog in Nigeria.

So what should you do? Stop wasting time and grab your phone immediately. Put a call through to us on 07063986527 or WhatsApp before you make that transfer.


Past Question PDF Publishes the latest and most updated Past Questions and answers on Post UTME Past Questions and Answers PDFSchool of Nursing Past Questions and Answers PDFRecruitment Past Questions and Answers PDFScholarship Past Questions and Answers PDF.

If You Want More Information, please subscribe to our email list and leave a comment with your number below, also Follow us on FacebookTwitter, and Linkedin

Disclaimer: Please note that we are not in any way affiliated to any of the organization’s mention here. Some of the organizations here do not release their past questions, so we can only compile likely questions and answers very related to the organization.

For Inquiries on all Past Questions Call 07063986527.

Enter your email to get free updates on Past Questions.

Enter your email address:

Delivered by PASTQUESTIONPDF

Subscription By Email

Tags: , , ,

About the Author ()

Past Question Pdf is an Online Educational portal created on the 5th of August 2020 to cater to the need of students and job seekers. Our website is a top-notch educational resource center with over 10000 past questions and answers on Post UTME, Recruitment, JAMB, WAEC, NECO, BECE, NCEE, GMAT, SAT, TOEFL, NABTEB, NPOWER, School of Nursing, Scholarship, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: