Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment Past Questions and Answers PDF.

Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment Past Questions and Answers PDF.

Did you apply for the Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment 2021? Have you been shortlisted for the screening examination? Get the authentic Akwa Ibom State State Secondary Education Board (SSEB) Technical School Board Recruitment Past Questions and Answers PDF.

Akwa Ibom State Teachers Recruitment Past Questions and Answers

We can guarantee and assure you that if you use these past questions and answers on Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment the probability of scaling through is very high. This is not to psyche you into buying the past question, but we are only making a statement of fact base on the feedback and comments we have received from our esteemed buyers and customers on Past Question PDF.

Why You Need Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment Past Questions

Even without giving you an answer to this question, you should know the answer by intuition. The importance of aching

  • It gives you a focused insight into what to expect in the actual examination.
  • 80% of questions contained therein are usually repeated by Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment either directly or by getting the same questions rephrased.
  • You will easily recall answers to questions if you see them in the exam hall thereby saving you time for other tougher questions.
  • It gives you confidence before you enter the hall for the actual thing.
  • It increases your experience and makes you understand patterns of questions from the Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment.

Sample Questions

1. How many technical schools do we have in Akwa Ibom state?

A. 7

B. 8

C. 9

D. 10

Correct Answers: C


2. What year was Akwa Ibom State Technical School Board inaugurated?

A. 1990

B. 1995

C. 2001

D. 2012

Correct Answers: A


3. Who is the current chairman of Akwa Ibom State Technical School Board?

A. Hon. Inemesit Ubokudom

B. Hon. Mrs Iniobong Aniebet

C. Hon. Samson Etukudo

D. Hon. Godwin S. Udom

Correct Answers: D


4). Technical education is best described as a learning that involves?

A. Drawing and acting

B. Information communication technology

C. Applied science and modern technology

D. workmanship and creativity

Answers = C


5). All the options below are parts of the qualities of a good teacher in a technical college or school but one of them is mostly important and must be present in all teachers in technical colleges.

A. practical sense and creativity

B. Ability to speak simple and correct English

C. Being approachable

D. constructiveness

Answers = A


6). Who is the current commissioner of education in Akwa Ibom State?

A. Johnson Ekaete

B. Nse Udo Essien

C. Frank Archibong

D. Charles Udoh

Answers = B


7). When was Akwa Ibom State created?

A.  4th March 1985

B. 23rd September 1987

C. 5th August 1991

D. 2nd  April 1979

Answers = B


8). The number of students in 3 classes in Union Technical College, Ikpa, Esit Eket is in the ratio 2 : 3 : 4. If 12 students are increased in each class this ratio changes to 8 : 11 : 14. The total number of students in the three classes in the beginning was?

A. 162

B. 108

C. 96

D. 54

Answers = A


9). 600 students took the test on Basic Technology and Mathematics subjects. 35% students failed in Basic Technology and 45% students failed in Mathematics and 40% of those who passed in Mathematics also passed in Basic Technology, then how many students failed in both :

A. 16

B. 15

C. 13

D. 12

Answers = D


10). Choose the best option to replace the underlined phrase in the sentence below:

If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed time.

A. If the room was brighter

B. If the room are brighter

C. Had the room been brighter

D. Non of the above

Answers = C


11). Choose the option that best complete the sentence below:

Even though it is very large house, ………………

A. there is a lot of space available in it for children

B. there is hardly any space available for children

C. there is no dearth of space for children

D. the servants take a long time to clean it

Answers = B

Can You Trust Us After Payment-Delivery Assurance (100%)

Past Questions PDF might be relatively new, but we have been selling past questions since 2017 as Examstuts, we are also the proud owners of Studydriller.com a foremost education and career blog in Nigeria.

We operate as a business duly registered with CAC as Flytech Digital Technology. We are also famous for our fast delivery after payment (Within 15 minutes after payment).

So what should you do? Stop wasting time and grab your phone immediately. Put a call through to us on 07063986527 or WhatsApp before you make that transfer.

To get the complete past questions and answers, please call 07063986527 or message on WhatsApp or better still, follow the instructions below to download the Akwa Ibom State Technical School Board Recruitment Past Questions and Answers. Also, ensure that you share this article on all the Social media pages to ensure that you download the PDF material.


See Also: Npower Past Questions and Answers- Download PDF Free.

How to Download Akwa Ibom State Technical School Board Past Questions and Answers

To download this past question and answer, you will need to pay for it. The Past question is 2000 naira for four subject combinations. Pay by transfer into the following account details.

  • Acc Name: Etuk, Oto-obong Emmanuel
  • Acc No: 0318379097
  • Bank: GTBANK

After Payment send your email address, and the Past Question you need to 07063986527. MOBILE TRANSFER IS ACCEPTED

Important: Please before payment, call 07063986527 or chat on WhatsApp. Do not make payment blindly!

Enter your email to get free updates on Past Questions.

Enter your email address:

Delivered by PASTQUESTIONPDF

Subscription By Email

Disclaimer: Please note that we are not in any way affiliated with any of the organizations or institutions here. All articles here are for the sole purpose of providing information. All Past questions are gotten from previous years’ examinations and likely questions from the Internet and related exams. We are not in any way promising that what you find in the past questions is what you will find in your examination. We are not in any way responsible for how the reader uses the information here. Please do consult an expert or professional in your field should the need arise.

Copyrights Infringement: No article from this website should be copied without a proper reference and link to the page picked from. Anything otherwise will lead to legal action of copyright infringement. All articles on this website are products of painstaking research from our writers and journalist. Should you find any material bearing semblance here to any material on your page, please quickly notify us by sending a mail to infoatpastquestionpdf@gmail.com and we will immediately commence the process of taking it down.

About the Author ()

Past Question Pdf is an Online Educational portal created on the 5th of August 2020 to cater to the need of students and job seekers. Our website is a top-notch educational resource center with over 10000 past questions and answers on Post UTME, Recruitment, JAMB, WAEC, NECO, BECE, NCEE, GMAT, SAT, TOEFL, NABTEB, NPOWER, School of Nursing, Scholarship, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: