BUK Post UTME Past Questions and And Answers 2020 | Free PDF Download

Filed in Post UTME Past Questions by on September 8, 2020 0 Comments

BUK Post UTME Past Questions and And Answers 2020 | Free PDF Download.

Are you writing the Bayero University post UTME examination? Then we have good news for you! Preparation is the key to success, so we have created a material that will help you in your preparation as well as help you ace through your examination- download the BUK Post UTME Past Questions and And Answers 2020 in PDF here on Past Question PDF.

BUK Post UTME Past Questions and And Answers 2020

BUK Post UTME Past Questions and And Answers 2020

The material is a compendium of past questions and answers sat over the last 10 years in the Bayero University Kano (BUK). Without exaggerating, we can assure you that using the BUK Post UTME Past Question and Answers from us to write your examination is one of the best things that can ever happen to you in your quest to secure admission in Bayero University Kano.

The seed of Bayero University Kano was the Ahmadu Bello College set up in 1960, located within the School for Arabic Studies (SAS), in the old city of Kano. With the establishment of Ahmadu Bello University, Zaria, in 1962, it was renamed Abdullahi Bayero College. In 1964 it moved to a temporary site at the old Kano Airport Hotel, admitting its first set of ten undergraduate students for a B.A. degree programme of Ahmadu Bello University.

We have successfully compiled Post UTME Screening Questions and Answers for the various department in Ahmadu Belo University Zaria which include;

  • BUK Medical Post UTME Past Questions
  • BUK Law Post UTME Past Questions
  • BUK Engineering Post UTME Past Questions
  • BUK Estate Management Post UTME Past Questions
  • BUK Pharmacy Post UTME Past Questions

Why You Need BUK Post UTME Past Questions and Answers

  • It gives you a focused insight into what to expect in the actual examination.
  • 80% of questions contained therein are usually repeated by Bayero University Kano either directly or by getting the same questions rephrased.
  • You will easily recall answers to questions if you see them in the exam hall thereby saving you time for other tougher questions.
  • It gives you confidence before you enter the hall for the actual thing.
  • It increases your experience and makes you understand patterns of questions from Bayero University Kano.

BUK Post UTME Sample Questions 2020

In the questions below, choose the word(s) or phrase which best fills the gap(s)

1.            Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the…

(A)          break out
(B)          break up
(C)          break-in
(D)          break into

ANS: C

2.            After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed

(A)          begged for mercy
(B)          made a plea for mitigation
(C)          made an ovation
(D)          made a plea for litigation

ANS: B

3.            Four persons accused of currency … are being held by the security agents.

(A)          traficking
(B)          traviking
(C)          trafficking
(D)          traffiking

ANS: C

4.            Gone are the days when he… enjoy patronage.

(A)          would
(B)          will
(C)          used to
(D)          could

ANS: C

In the questions below, choose the correct answer.

5.            Desmond Tutu was awarded the Nobel Peace Prize in

(A)          1983
(B)          1987
(C)          2001
(D)          2000
(E)          1984

ANS: E

6.            Victoria is the capital city of

(A)          Somalia
(B)          Morocco
(C)          Seychelles
(D)          Burundi
(E)          Lesotho

ANS: C

7.            The Director-General of the Nigerian Institute of Advanced Legal Studies is

(A)          Prof.      Dalhatu Musdapher
(B)          Prof.      Pat Utomi
(C)          Prof.      Epiphany Azinge
(D)          Justice Nikki Tobi
(E)          Prof.      (Mrs) Bolanle Awe

ANS: C

8.            Centre of Unity is to Abuja as the State of Hospitality is to

(A)          Rivers
(B)          Cross River
(C)          Katsina
(D)          Nassarawa
(E)          Sokoto

ANS: E

9.            The capital of Uruguay is

(A)          Bangkok
(B)          Montevideo
(C)          Bern
(D)          Manila
(E)          Uru

ANS: B

10.          The cocoon into which an earthworm lays its egg is produced in the

(A)          prostomium
(B)          peristomium
(C)          chaeta
(D)          clitellum

ANS: D

To get the complete PDF material, follow the instructions below. Call 07063986527. Please also ensure that you share this article on all the social media platforms especially Facebook and Twitter. Keep sharing until it gets to who needs to see it. Best wishes on your exam!

If this article on BUK Post-UTME Past Questions and Answers has been helpful Please share and Like us on Facebook@Examstuts

Follow us on twitterinstagram, LinkedIn, Pinterest

Tags: ,

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *