Federal Poly Ede Post UTME Past Questions and Answers PDF 2020

Filed in Post UTME Past Questions by on September 25, 2020 0 Comments

Federal Poly Ede Post UTME Past Questions and Answers PDF 2020

This article will guide you on how to download the Ede Federal Polytechnic Osun Post UTME Past Questions and Answers. The details of the Past question can be found in this article. The material is in PDF and contains questions and answers from previous years’ aptitude test.

LOGO FOR FEDERAL POLY ede


This past questions on Federal Poly Ede will be perfectly suited for people who are preparing to gain admission into Akanu Ibiam Federal Polytechnic Unwana.

Over time now, our readers have been bombarding us with various questions concerning how to pass post UTME exams and how to get free Federal Poly Ede PDF Post UTME past Questions and Answers.

We have successfully compiled Post UTME Screening Questions and Answers for the various department in Federal Poly Ede which include;

  • Federal Poly Ede Medical Post UTME Past Questions
  • Federal Poly Ede Law Post UTME Past Questions
  • Federal Poly Ede Engineering Post UTME Past Questions

About Federal Poly Ede

Below is a piece of brief information on the school. knowing a little about the school is an added advantage as it will help in questions regarding the history of the institution.

The Federal Polytechnic Ede came into existence in February 1992, vide Decree No. 33 of 25th July 1979 as amended by Decree 5 of 1993.

The Polytechnic took over the old Baptist Teachers College from the National Youth Service Corps (NYSC) which served as the Orientation Camp for the Corps members. This was achieved with the cooperation of Ede Local Government and Osun State Ministry of Education.

The responsibility for establishing and planning the take-off of the Polytechnic was vested in the Task Force committee constituted by the Federal Ministry of Education and headed by Engr. Musa Abdullahi. In October 1992, an interview for Senior Staff was conducted at the Industrial Training Fund (ITF) office, Ibadan, by the task force.

Should You Use this Past Questions?

Why not? The past question material is in PDF and delivery assurance is within 24hours of payment. The material is self-explanatory with the answers it contains. The mathematics questions that are theory are welled solved.

  • It gives you a focused insight into what to expect in the actual examination.
  • 80% of questions contained therein are usually repeated by Federal Poly Ede either directly or by getting the same questions rephrased.
  • You will easily recall answers to questions if you see them in the exam hall thereby saving you time for other tougher questions.
  • It gives you confidence before you enter the hall for the actual thing.
  • It increases your experience and makes you understand patterns of questions from Federal Poly Ede.

Federal Poly Ede Post UTME Past Questions Sample

FEDERAL  POLYTECHNIC  EDE

POST UTME   TEST   2013/2013
DAY 1  TYPE:  M TIME: 45 MIN


1. Without ………. words he accused him directly of treachery. A.
amending B. modifying C. mixing D. mincing E. minimizing
2. They tried to cash ……… the people ignorance A. under B. on C.
against D. with E. at
3. Always remember to ………. the lights before leaving the room
A. put on B. put off C. switch off D. blow out E. remove
4. I am disappointed ……….. the ways you conducted yourself at the
party. A. by B. for C. due D. in E. at
5. The proprietors should be blamed for such a deplorable
condition in the nursery schools ………. A. isn’t it B. shouldn’t
they C. should they D. is it E. wouldn’t they
6. Do you mind ………. another minute or two? A. to wait B. wait C.
waiting D. being waited F. waits
7. It had been raining before the match started ………. A. isn’t it B.
hasn’t it C. hadn’t it D. wasn’t it E. haven’t it
8. Mary goes to school ………. bus A. in B. on C. with D. of E. by
9. The plane overshot the ………. in a minor accident A. read B.
hanger C. runway D. tarmac F. railway
10. Journalists always collect and publish ………. A. information B.
informations C. an information D. much information E. every
information

SOLUTION TO FEDPOLY EDE POST UME 201 2/2013 EXAM DAY 1

1.A 2.C 3.C 4.E 5.B 6.C 7.C 8.E 9.C 10.A
To get the complete past question see how to download below.

How to Download Federal Poly Ede Post UTME Past Questions and Answers

To download this past question and answer, you will need to pay for it. The Past question is 2000 naira for four subject combinations. Pay by transfer into the following account details.

  • Acc Name: Etuk, Oto-obong Emmanuel
  • Acc No: 0318379097
  • Bank: GTBANK

After Payment send your email address, and the Past Question you need to 07063985527.

Important: Please before payment, call 07063986527 or chat on WhatsApp. Do not make payment blindly!

Other Post UTME Past Questions to Download

If this article  has been helpful Please share and Like us on Facebook@Examstuts

Follow us on twitterinstagram, LinkedIn, Pinterest

Enter your email to get free updates on Past Questions.

Enter your email address:

Delivered by PASTQUESTIONPDF

Subscription By Email

Tags: ,

About the Author ()

Past Question Pdf is an Online Educational portal created on the 5th of August 2020 to cater to the need of students and job seekers. Our website is a top-notch educational resource center with over 10000 past questions and answers on Post UTME, Recruitment, JAMB, WAEC, NECO, BECE, NCEE, GMAT, SAT, TOEFL, NABTEB, NPOWER, School of Nursing, Scholarship, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

%d bloggers like this: